Laatste nieuws uit de landbouwbranche!

Lees hier alle laatste nieuwtjes over de landbouwbranche en Staadegaard.


PERSBERICHT – Per 1 januari opereert M. Grooten Euregiotrac B.V. als Staadegaard Simpelveld

Per 1 januari 2019 zal M. Grooten Euregiotrac B.V. opereren als Staadegaard Simpelveld, als onderdeel van de Staadegaard Groep.

Deze ontwikkeling geeft vertrouwen voor de toekomst om als één eenheid en familiebedrijf de activiteiten van de Staadegaard Groep voort te blijven zetten. Als Staadegaard Simpelveld maken wij ons sterk om samen met onze collega vestigingen in Lieshout, Haelen en Wijchen u naar wens te blijven ondersteunen.

Deze naamswijziging zal voor onze relaties geen gevolgen hebben. U kunt natuurlijk blijven rekenen op de service, advies én dezelfde mensen zoals u deze reeds gewend bent.


 

Staadegaard werkt mee aan de eerste geleverd Ploeger AT5105

Deze nieuwe en unieke 5-wieler van Ploeger is recent in gebruik genomen en hebben wij mogen voorzien van de intelligente AMS systemen van John Deere, bestaande uit de John Deere Starfire 6000 ontvanger met 2630 display én een John Deere AutoTrac controller.

Ook op het gebied van de Agrarische Management Systemen van John Deere is Staadegaard onderscheidend in de markt. Meer informatie? Neem contact op met onze AMS Specialist Daan Willems via daan@staadegaard.nl
 


04-05-2018 

Staadegaard bestaat 85 jaar!

Op 4 mei 1933 richtte Simon Staadegaard het landbouwmechanisatiebedrijf Staadegaard op. Een familiebedrijf dat inmiddels wordt geleid door de 3e generatie en destijds begon met een tractor op ijzeren wielen en een gedreven mentaliteit. 
 
Altijd hebben wij ons in de branche als voorloper geprofileerd. Met herkenbare producten en diensten, ondersteund door 70 vakkundige en gewaardeerde werknemers op 4 vestigingen. 
Door te blijven investeren en ontwikkelen in de dynamische wereld van de mechanisatie zijn we uitgegroeid tot het bedrijf dat we nu zijn.
 
Foto: Simon Staadegaard met zijn eerste tractor in 1933.
 
Via deze weg willen wij onze relaties dan ook hartelijk bedanken voor het vertrouwen in ons bedrijf en natuurlijk staan wij ook in de toekomst voor u klaar.
 
Viert u met ons mee? Bezoek onze vestigingen of check onze website en social media voor leuke acties!
 
Staadegaard, 85 jaar jong!
 

14-03-2018

100 jaar John Deere tractoren 

Vandaag 100 jaar geleden, betrad Deere & Company de tractormarkt. Het grootste succesverhaal in de agrarische machine industrie begon met de Waterloo Boy in de Verenigde Staten. Vandaag de dag is John Deere wereldwijd een toonaangevende farikant van landbouwtractoren, en produceert het bedrijf 'intelligente' tractoren in 12 fabrieken over de hele wereld.

Met de overname in 1918 van de Waterloo Gasoline Engine Company in Iowa ter waarde van $2,25 miljoen betrad het bedrijf de tractorenmarkt. Het was een veelbesproken en controversiele investering voor die tijd, omdat veel critici niet geloofden in de toekomst van tractoren en bleven vertrouwen op het gebruik van traditionele paardenkracht. Niemand had verwacht dat de tractorindustrie zich zou ontwikkelen tot de belangrijkste groeibasis van het bedrijf.

De Waterloo Boy Model N van 12 pk, gebouwd in de periode 1917 tot 1924, is de eerste door John Deere gebouwde en op de markt gebrachte tractor. De eerste volledig groen en gele tractor met het John Deere merk was het Model D, gebouwd in de periode 1923 tot 1953, waarmee het succesverhaal van het tractorbedrijf begon. De all-time bestseller van John Deere was het model B, met 300.000 verkochte exemplaren gebouwd tussen 1935 en 1953, terwijl de 4020 de meestverkochte tractor van één enkel model werd, met in totaal 175.000 geproduceerde exemplaren tussen 1963 en 1971. John Deere werd in 1963 voor het eerst wereldwijd marktleider op het gebied van verkoop van tractoren.

In 1956 nam John Deere de tractorfabrikant Heinrich Lanz AG in Mannheim, Duitsland over. Met deze overname werd de productie van het bedrijf uitgebreid naar Europa. Lanz had een lange geschiedenis in de tractorindustrie welke begon met de introductie van de populaire Lanz Bulldog in 1921.

In de daarop volgende jaren bleef John Deere haar positie in de tractorindustrie versterken. Nadat zij in 1954 als eerste bedrijf in de sector stuurbekrachtiging op tractoren begon aan te bieden, was een andere belangrijke mijlpaal de lancering van de omrolbeschermingsbeugel (ROPS) als veiligheidsfunctie in 1966, wat de standaard werd voor de gehele industrie. Oorspronkelijk beschikbaar als optie, was de Sound-Gard-cabine in 1973 het eerste stofvrije bedieningsstation met temperatuurregeling. Met de in 1964 geïntroduceerde PowerShift-transmissie kon de bestuurder beter en comfortabeler schakelen en gaf een hogere productiviteit in het veld.

Op dit moment is word de tractor niet langer alleen gebruikt als  trekwerktuig. Met de ingebouwde automatisering kan een balenpers 'communiceren' met de tractor voor automatische aanpassing van functies zoals bijvoorbeeld voorwaartse snelheid. Met mobiele gegevensoverdracht kunnen boeren gegevens verzamelen van zaaien tot oogsten en dit automatisch versturen naar het kantoor. Perceeldocumentatie toont gegevens van de gehele productieketen en verhoogt de transparantie voor klanten. Boeren en loonwerkers kunnen deze gegevens gebruiken om landbouwtechnische beslissingen te nemen over de toepassing van bijvoorbeeld kunstmest en chemische stoffen.

Het jubileum van John Deere's 100 jaar van succes en innovatie, van de Waterloo Boy met 12 pk tot de 'intelligente' tractor van vandaag, wordt gevierd in de verschillende tractorfabrieken van het bedrijf. Medewerkers, hun families en andere gasten zijn uitgenodigd om een kijkje achter de schermen bij de productie van John Deere tractoren te nemen. Daarnaast zal de fabriek in Mannheim een tractorparade door de stad organiseren.

Het John Deere Forum in Mannheim houdt een tentoonstelling van oldtimers en klassieke tractoren, waaronder een originele Waterloo Boy. De Forumwinkel biedt een breed 100 jaar assortiment aan merchandise voor liefhebbers zoals een speciale editie van het 9RX-tractormodel, petten, shirts en koffiemokken. De tractoren die in 2018 door klanten zijn besteld worden afgeleverd met een speciale ‘’100 jaar’’ editie badge op de motorkap van de trekker.

Staadegaard is dan ook enorm trots om dealer te zijn van dit topmerk met deze zeer rijke historie!

 08-12-2017

R-tensoep Opstapdag bij Staadegaard in Wijchen

Op woensdag 20 december organiseren wij de R-tensoep Opstapdag in Wijchen. Kom een rondje rijden met de nieuwe John Deere 5125R én het paradepaardje van de tractoren met groot frame: de John Deere 6250R. 

U bent tussen 13.00 en 21.00 uur van harte welkom op Bijsterhuizen 3021, 6604 LP in Wijchen.

De R-tensoep staat klaar. Tot dan!

 

 


13-11-2017

Staadegaard op Rundvee- en Mechanisatie Vakdagen in Gorinchem.

Van dinsdag 28 t/m donderdag 30 november zal Staadegaard samen met Vlastuin Mechanisatie deelnemen aan de Rundvee- en Mechanisatie Vakdagen in Gorinchem. Deze beurs vindt plaats in de Evenementenhal in Gorinchem.

U vindt ons op stand 391, graag tot ziens!

 


25-10-2017

Demonstratie ROPA bietenrooiers in november 

Voor de maand november hebben wij de volgende demonstraties voor ROPA Bietenrooiers. 2 t/m 8 november – ROPA Panther op diverse plaatsen in Brabant & Limburg.

Wilt u deze demonstratie bijwonen? Informeer bij onze vertegenwoordigers waar en wanneer de bietenrooier bij u in de buurt is! 

Omcirkel daarnaast ook vast woensdag 29 november in de agenda.Deze dag wordt er een demonstratie door Staadegaard en ROPA georganiseerd voor de Tiger 6 bietenrooier.

Locatie: DSV Zaden Nederland B.V., Zelder 1, 6599 EG, Ven-Zelderheide.

Tijd: 11.00 - 15.00

 


17-10-2017

Uitbreiding partnerschap met ROPA Maschinenbau GmbH 

Eerder hebben wij ons partnerschap met ROPA Maschinenbau GmbH voor bietenrooiers aangekondigd. Als aanvulling hierop delen wij u met trots mede dat dit partnerschap is uitgebreid met aardappelrooiers!

De samenwerking met ROPA Maschinenbau GmbH past bij onze toekomstgerichte visie en onze kwaliteit in service en productaanbod. 

Wat houdt onze samenwerking met ROPA concreet voor onze (potentiële) klantenkring in?

AARDAPPELROOIERS 

Voor de ROPA aardappelrooiers is Staadegaard full-partner voor het volledige productaanbod. U kunt bij ons terecht voor verkoop, onderhoud en onderdelen van uw ROPA aardappelrooier.

Het verkoopadvies voor aardappelrooiers wordt gedaan door onze eigen verkoopspecialisten.

BIETENROOIERS

Staadegaard is tevens full-service partner voor het onderhoud van het volledige aanbod voor ROPA bietenrooiers. Dit betekent dat onze monteurs en onderdelenmagazijnen zijn ingericht op het onderhoud voor bietenrooiers.

Voor het verkoopadvies van bietenrooiers zijn wij aanspreekpunt en begeleiden wij u samen met de ROPA fabrieksvertegenwoordiger.

Met dit partnerschap gaat Staadegaard voor een succesvolle samenwerking met ú en ROPA Maschinenbau GmbH!


 

2-10-09-2017

LET OP: Boevenbende steelt doelgericht John Deere GPS apparatuur.

De laatste weken zijn diverse berichten tot ons gekomen dat er gericht John Deere GPS apparatuur van tractoren en werktuigen wordt gestolen. Wees dus gewaarschuwd en ben attent op ongewenst bezoek.

Informeer tevens bij uw verzekering of en hoe uw GPS apparatuur verzekerd is. 

Meer informatie en het volledige artikel vindt u hier.

 

 

 

 

01-09-2017

Shredder Mais maken met Fiber-Tech Shredder rollen

Shredder mais hakselen? Wij leveren de fiber-tech shredder rollen voor korrelkneuzers leverbaar voor elk merk veldhakselaars! 

CHEVRON gepatenteerd design voor:

  • Minimale zijwaartse kracht (minder lager slijtage)
  • Gelijkmatige verdeling van het gewas
  • Passend voor ieder merk en model veldhakselaar

Voor meer informatie & prijzen bel met 0499 422435 
 

 

21-8-2017

 

De Staadegaard Groep is altijd zoekende naar producten en innovaties die bij ons passen op gebied van kwaliteit en service.

 

Daarom kunnen wij u verheugd mededelen dat wij vanaf heden een samenwerkingsverband met firma 

Ropa Maschinenbau GMBH zijn aangegaan. Dit betekent dat u bij ons terecht kunt voor service en aankoopadvies.

 

Staadegaard - Ropa Service Bedrijf

 

 

 

 


25-10-2017

Demonstratie ROPA bietenrooiers in november 

Voor de maand november hebben wij de volgende demonstraties voor ROPA Bietenrooiers. 2 t/m 8 november – ROPA Panther op diverse plaatsen in Brabant & Limburg.

Wilt u deze demonstratie bijwonen? Informeer bij onze vertegenwoordigers waar en wanneer de bietenrooier bij u in de buurt is! 

Omcirkel daarnaast ook vast woensdag 29 november in de agenda.Deze dag wordt er een demonstratie door Staadegaard en ROPA georganiseerd voor de Tiger 6 bietenrooier.

Locatie: DSV Zaden Nederland B.V., Zelder 1, 6599 EG, Ven-Zelderheide.

Tijd: 11.00 - 15.00

 


25-10-2017

Demonstratie ROPA bietenrooiers in november 

Voor de maand november hebben wij de volgende demonstraties voor ROPA Bietenrooiers. 2 t/m 8 november – ROPA Panther op diverse plaatsen in Brabant & Limburg.

Wilt u deze demonstratie bijwonen? Informeer bij onze vertegenwoordigers waar en wanneer de bietenrooier bij u in de buurt is! 

Omcirkel daarnaast ook vast woensdag 29 november in de agenda.Deze dag wordt er een demonstratie door Staadegaard en ROPA georganiseerd voor de Tiger 6 bietenrooier.

Locatie: DSV Zaden Nederland B.V., Zelder 1, 6599 EG, Ven-Zelderheide.

Tijd: 11.00 - 15.00

 


17-10-2017