Veenhuis

Veenhuis innovatieve mesttechniek mestmachines landbouw Brabant Limburg

De kunst van échte mest!

Veenhuis Machines B.V. ontwikkelt en fabriceert innovatieve mesttechniek voor het aanwenden, transporteren en bewerken van mest. In deze continue veranderende markt heeft Veenhuis in de afgelopen 75 jaar een sterke positie opgebouwd die gebaseerd is op innovatie, kwaliteit en service. Met een machine van Veenhuis bent u verzekerd van een stuk degelijkheid en betrouwbaarheid. Door de lage kosten,  hoge bedrijfszekerheid en restwaarde, is een Veenhuis machine een goede investering. Veenhuis is onze vaste leverancier in mestverwerkende en toedienende werktuigen, wij kijken er naar uit u te woord te staan over de mooie machines uit Raalte, Nederland. Neem contact op met een van onze verkopers bij u in de buurt voor bemesters, transport- en bemestingtanks, sleepslang technieken, mestscheiders en mestmixers. 

 
  • Bemesters

Bij de keuze van het juiste type bemester spelen verschillende factoren een rol, zoals grondsoort, gewas, landschap, tank, mestaanvoersysteem, trekker en nationale (mest)wetgeving. Veenhuis heeft daarom een breed assortiment zodenbemesters en bouwlandbemesters met verschillende werkbreedtes en met diverse specificaties. Een trend op het gebied van bemesten is het injecteren van mest in de grond. Niet alleen door nieuwe wet- en regelgevingen, maar ook vanwege de praktische voordelen zoals optimale opname van de voedingsstoffen en daardoor het verminderde gebruik van kunstmest. Bovendien is mestinjectie milieuvriendelijk.

  • Transport- en bemestingstanks

Op het gebied van tanks heeft Veenhuis eveneens een zeer breed assortiment. Door de modulaire opzet van het tankprogramma is Veenhuis in staat voor iedere gebruiker, situatie en toepassing de meest optimale machine samen te stellen. Kenmerkend aan een Veenhuis tank is de degelijke kwaliteit, lange levensduur en de geringe onderhoudskosten. Dit maakt een Veenhuis tank tot een bedrijfszekere investering. Veenhuis heeft voor iedere veehouder en loonwerker een passende tank in haar programma. Met een enkel-as, tandem, tridem of 4-assig onderstel, als bemestingtank of transporttanks en met inhouden van 8.000 tot 34.000 liter. Veenhuis biedt met een zeer complete uitrusting en een uitgebreid optiepakket de keuze uit verschillende mogelijkheden wat betreft type pompen, zuigarmen, bediening, dosering, hefinrichting, banden en randapparatuur zoals GPS, weeg en bemonstering.

  • Sleepslang technieken

Als specialist op het gebied van mestaanwending, kent Veenhuis als geen ander het spanningsveld van tijd, kwaliteit, capaciteit en bodembelasting. Veenhuis heeft daarom een uniek slangtoevoersysteem ontwikkeld dat bestaat uit een slanghaspel, een 12 meter brede bemester en een pompunit. Het mesthaspelsysteem combineert de goede eigenschappen van bemestingstanks met die van sleepslangbemesten: korte opstarttijden en geen versmering, enorme capaciteit en bodembesparend. Omdat de mesthaspel ook geschikt is voor bemesting van rijencultuur, kan er tot ver in het groeiseizoen worden bemest.

  • Mestscheiders

Door het scheiden van uw mest kunt u verschillende voordelen behalen, namelijk:

- Verlaging van boxenstrooikosten. De dikke fractie uit de scheider kan worden gebruikt als boxenstrooisel, hierdoor hoeft er geen boxenstrooisel worden aangekocht. Door de dikke fractie te gebruiken als boxenstrooisel maakt het ook niet uit dat het boxenstrooisel in de mestkelder beland, de dikke fractie is immers ook mest.
- Optimaal gebruik maken van de mestopslag. Door het scheiden van de mest kan het volume van de drijfmest met zo'n 20% worden verminderd, de dikke fractie is stapelbaar en kan elders worden opgeslagen.
- Vaste mest produceren voor natuurland. Voor sommige percelen is het alleen toegestaan om vaste mest uit te rijden, de dikke fractie na het scheiden is vaste mest en mag worden uitgereden op deze percelen.
Bijkomend voordeel. De dunne fractie kan makkelijker worden verpompt en gemixt en veroorzaakt minder slijtage bij mestaanwendingsmachines.

  • Mest mixers

De Veenhuis mestmixer is leverbaar met een lengte van 4, 5 of 6 meter en kan worden uitgerust met een schoep van 50 of 60 cm. De mixers combineren geringe trekkracht met een grote stuwkracht van de schoep. Hierdoor kan de mixer grote capaciteiten mest snel en probleemloos tot een homogene substantie mixen. Voor een optimaal resultaat kan op de hoofdas een omkeerkast worden geplaatst waarmee de stromingsrichting op zowel zuigend als stuwend kan worden ingesteld.

(Veenhuis bemester en sleepslangtechniek)