E10 benzine vs. Aspen 4 – Kent u de voordelen van Aspen?

29 oktober

E10 benzine vs. Aspen 4 – Kent u de voordelen van Aspen?

29 oktober

De Klimaatwet stelt vast dat Nederland de CO2-uitstoot moet terugdringen en een van de maatregelen hiervoor is het invoeren van E10 benzine sinds oktober 2019. Deze benzine bevat 10% ethanol, in tegenstelling tot de brandstoffen van Aspen die geheel ethanolvrij zijn. Dit maakt dan ook dat Aspen 4 de meest hoogwaardige kwaliteit benzine is die op dit moment haalbaar is.

Aspen 4 is te gebruiken in alle viertaktmotoren waarin Euro 95 ongelood benzine (huidige E10) gebruikt wordt, zoals gazonmaaiers, tuintractoren, grondfrezen en bladblazers. Deze Aspen 4 is een schone alkylaatbenzine zonder toegevoegde olie, wat leidt tot een schonere verbranding. De motor blijft schoner, waardoor u kunt rekenen op betere prestaties en een langere levensduur van uw machine. Dit zorgt op de langere termijn voor een besparing op de onderhoudskosten van uw machines.

Bovendien kan Aspen 4 jarenlang worden bewaard mét behoud van kwaliteit! Dit zorgt er dan ook voor dat startproblemen worden voorkomen zodra u weer wilt gaan maaien.

Alle voordelen van Aspen 4 op een rijtje:

  • Uw machine start altijd
  • Aspen blijft jarenlang houdbaar
  • Vrijwel reukloos
  • Minder onderhoud & een langere levensduur van uw machine
  • Uw gezondheid en het milieu worden optimaal beschermd

Aspen, Staadegaard, John Deere, brandstof, e10, voordelen

Wij adviseren

Voor de overwintering van uw machine raden wij u aan de gewone E10 benzine zover mogelijk af te tappen en te vervangen met Aspen 4. Laat de machine minstens de laatste maaibeurt op deze benzine lopen, zodat het brandstofsysteem gevuld is met Aspen 4. Immers, hoe lager het ethanolgehalte in de motor is, hoe beter de brandstof houdbaar is. Hierdoor zal starten in het nieuwe maaiseizoen geen probleem zijn.

 

Aspen is te verkrijgen bij alle Staadegaard vestigingen.

Neem voor meer informatie contact met ons op of kom langs op één van de vestigingen.