Een nematode spuit in strijd tegen de eikenprocessierups

1 april

Een nematode spuit in strijd tegen de eikenprocessierups

1 april

De Processierups: een landelijk probleem maar van een geheel andere orde.

De processierups-problematiek waar we vorig jaar mee te kampen kregen, wordt ook dit jaar verwacht in ons land. Verboon Groen & GWW B.V. gaat dit jeukende verschijnsel tegen met een nematode spuit: de Tifone City460.

Een belangrijk biologisch wapen in strijd tegen deze eikenprocessierupsen zijn de zogenaamde nematoden. Deze natuurlijke vijand van de eikenprocessierups moet uiterst nauwkeurig en op het juiste tijdstip worden aangebracht met een speciaal voor dit doel ontwikkelde nematode spuitmachine, welke onder andere is voorzien van een elektrostatisch laadunit.

Tifone City460 nematode spuit

De vloeistof krijgt hiermee een positieve lading, waar bomen van nature negatief geladen zijn. Hierdoor ontstaat een betere hechting aan het blad en kan men met veel minder middel juist meer preventie bereiken. Tevens beperkt het de ‘drift’ van de vloeistof.

Op de eerste foto wordt deze machine bedrijfsklaar gemaakt, getest en gekeurd voor aflevering aan de Verboon Groep/ ID Verde in Den Haag. Wij wensen Arjan Dans, vestigingsmanager van Verboon Groen & GWW B.V. en zijn medewerkers veel succes met deze machine.