Groeiende aardappelmarkt – ROPA introduceert de Keiler ll Classic!

3 september

Groeiende aardappelmarkt – ROPA introduceert de Keiler ll Classic!

3 september

ROPA op weg naar verdere groei in de aardappelmarkt met de nieuwe ROPA Keiler Classic

De Keiler ll Classic is een nieuwe toevoeging binnen het 2-rijige aardappelrooier aanbod van ROPA. Na jaren van uitvoerig testen in het veld, zijn er in Europa al diverse machines succesvol aan de slag voor het seizoen van 2019. In de loop van 2020 zal deze nieuwe machine in series geproduceerd gaan worden.

Deze nieuwe machine is vrijwel gelijk aan de reeds bekende Keiler ll. Het grote verschil zit in de reiniging unit. De ROPA Keiler ll Classic heeft twee egelbanden in plaats van vier. Bovendien heeft de Classic een ruim sorteerplatform voor maximaal 8 personen aan de capacitieve sorteerband met optionele loofband. Bovendien kunnen de sorteerplatformen apart van elkaar op hoogte worden ingesteld, zodat de sorteerders optimale werkomstandigheden zullen ervaren.

Voor minimale reinigingswerkzaamheden kan de roterende vingerkam vervangen worden door drie omkeerrollen en ook de bijmengband kan achterwege gelaten worden. Dit kan zowel geld als gewicht besparen. Deze opties zijn beschikbaar als modules die achteraf gemonteerd kunnen worden, want hier is in het ontwerp van de machine rekening mee gehouden.

Hetzelfde geldt voor de huidige Keiler ll met vier egelbanden, want ook hier kunnen voor seizoen 2020 de optionele omkeerrollen worden gemonteerd in plaats van de vingerkam. Dit geldt ook voor  de bijmengband en afvoerbanden.

Staadegaard, Ropa, Keiler, 2, Classic, Introductie, Potato, aardappelrooier

De Keiler ll Classis is net als alle andere modellen volledig hydraulisch aangedreven en zal standaard uitgerust zijn met ISOBUS compatibiliteit. Het snelwisselsysteem voor de opname is tevens standaard geïntegreerd, zodat de machine in een handomdraai gereed is voor het oogsten van uien en andere specifieke gewassen. De telescopische as is ook geïntegreerd, zodat er een werkbreedte van 3 meter gerealiseerd kan worden tijdens het oogsten en 3,5 meter bij het tillen van de bunker.

Net als het huidige model kan de Classic ll optioneel worden uitgevoerd met wielaandrijving en  overlaadbunker, waarvan de capaciteit verhoogd is naar ca. 6 ton.

Gedurende de veldtesten op zandige bodems van het afgelopen jaar heeft de machine bewezen een grote capaciteit te hebben met een maximale vriendelijkheid voor het product. Met maar slechts 2 egelbanden is de machine meer open en toegankelijk, waardoor onderhoud nóg makkelijker is geworden.

Dit nieuwe model is verkrijgbaar vanaf de Agritechnica 2019 in november en zal tijdens Potato Europe in België voor het grote publiek te zien zijn. Met de ROPA Keiler ll Classic wordt geanticipeerd op de enorme groei die de Keiler ll met meer dan 350 verkochte machines heeft laten zien. De aardappelmarkt ziet er ook na deze ontwikkeling nog steeds erg positief uit.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en beschikbaarheid van de nieuwe ROPA Keiler ll Classic aardappelrooier? Neem dan contact met ons op!