Nieuwe compact tractoren in aantocht

8 juni

Nieuwe compact tractoren in aantocht

8 juni

Nieuwe compact tractoren en ontwikkelingen van John Deere

John Deere heeft voor 2020 diverse updates aangekondigd voor het uitgebreide aanbod van compact tractoren. Het gaat om 13 modellen tussen de 25 de 66 pk. De grootste verandering komt voort uit de laatste Stage V emissie regels in Europa, welke ontwikkeld zijn om de uitstoot van fijnstof te beperken in alle motoren boven de 25 pk. Deze fijnstofdeeltjes zijn kleiner dan 1 micron van een diameter en dat is 700 keer kleiner dan een mensenhaar.

De John Deere compact tractoren van 25 pk en lager blijven onveranderd,wat betekent dat de 1026R, de 2026R én de nieuwe 3025E reeds voldoen aan de gewenste waarden. Andere 2R en 3R modellen boven 25 pk krijgen een nieuwe 1.6 Yanmar drie-cilinder TNV dieselmotor. Hierdoor krijgen de tractoren extra koppel en daarmee meer kracht bij zwaardere ladingen.

John Deere nieuwe compact tractoren

Deze ontwikkeling bevat recente motortechnieken om brandstofbesparing, nauwkeurigheid en ook impact op de omgeving te verbeteren. Hierdoor zullen ook de operationele kosten voor de eindgebruiker worden geoptimaliseerd. Deze techniek bevat een CRS (Common Rail System) en een ECU (Electronic Control Unit), zodat motorconditie en brandstof toevoer continu gemonitord worden voor optimale prestaties.

De motoren zijn voorzien van een DPF (Diesel Particulate Filter) en een DOC (Diesel Oxidation Catalyst), welke reeds succesvol worden toegepast voor de landbouwtractoren van John Deere. Dit leidt tot lagere emissie en geluidsnormen, zodat alle huidige eisen voor Stage V worden ingewilligd.

John Deere nieuwe compact tractorenAan de John Deere 4-serie worden met de 4052M en 4052R twee nieuwe modellen toegevoegd. Deze modellen hebben een grotere 2,1 liter viercilinder motor met DPF, wat overeenkomt met de bestaande motoren op de 4066M en 4066R. Deze modellen blijven ongewijzigd, terwijl diverse modellen in de 2R en 3R serie nieuwe modelnummers zullen krijgen.

Bovenop de nieuwe motoren zullen de 3R en 4R serie worden voorzien van een nieuwe eThrottle functie, welke geïntegreerd is in de reeds bewezen eHydro transmissie. Deze functie is ontwikkeld voor lagere geluidsniveaus, extra comfort en brandstofefficiëntie. Met een simpele druk op de knop is de motorsnelheid gekoppeld aan de positie van het voetpedaal. Op deze manier worden zowel het motortoerental als de snelheid van de tractor verhoogd worden, wanneer het pedaal wordt ingedrukt.

 

Meer weten over deze nieuwe modellen? Neem contact met ons op!