PERSBERICHT – Kraakman neemt activiteiten Vervaet / Stehouwer over

1 september

PERSBERICHT – Kraakman neemt activiteiten Vervaet / Stehouwer over

1 september

Nieuwe samenwerking in dealerlandschap John Deere

Middenmeer 31 augustus 2020 – Kraakman BV neemt alle activiteiten over van collega-dealers Vervaet en Stehouwer. Met de deal breidt Kraakman zijn vestigingen uit van elf naar zestien. Ook het personeel van Vervaet en Stehouwer gaat over naar de nieuwe eigenaar.

De schaalvergroting past, bij de groeiambities van Kraakman. Met de samenvoeging ontstaat een dealerbedrijf dat het volledige productportfolio van John Deere aanbiedt; landbouw, turf en golf.
Na de overname is er een bredere basis om nieuwe ontwikkelingen van John Deere uit te rollen, zoals Connected Machines, Farmsight en onderhoudscontracten. Na de overname is Kraakman actief in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Limburg, een stuk van Noord-Brabant en Gelderland op het gebied van Landbouw. Voor Tuin & Park valt nu ook Utrecht en grotendeels Noord-Brabant onder de verantwoordelijkheid van Kraakman.

De overname ligt in lijn met de ‘Dealer of Tomorrow’-strategie van John Deere. In samenwerking met de andere partners en dealerschappen kan de nieuwe organisatie een efficiënt en solide dealerbedrijf neerzetten om klanten optimaal te kunnen bedienen.

Kraakman neemt Vervaet / Stehouwer over

Alle bestaande vestigingen van Kraakman en de nieuwe vestigingen gaan verder onder de naam Kraakman in plaats van Kraakman Perfors. De huidige directeur van Vervaet, Dany Dieleman, en de huidige directeur/eigenaar van Stehouwer, Hayo Dons, gaan de aansturing doen van de vijf nieuwe vestigingen.

“Voor Kraakman is dit de tweede overname in een jaar tijd, na de eerder overname van Staadegaard. We zijn verheugd dat we de ruimte krijgen van John Deere om deze stappen te zetten. Flexibiliteit, goede service en persoonlijke contact staan hoog in het vaandel bij Vervaet/Stehouwer. Dit sluit goed aan bij de visie en werkwijze van Kraakman. Dit geeft ons veel vertrouwen om een groter dealerbedrijf neer te zetten met een persoonlijke en klantgerichte organisatie op lokaal niveau. Tot slot hebben zowel Vervaet/Stehouwer als Kraakman een sterke cultuur die voortkomt uit een familiebedrijf.” Aldus directeur Lex Zandbergen van Kraakman.

Over Kraakman

Kraakman is van oorsprong de dealer van Noord en Zuid Holland. Na de overname van Vervaet/Stehouwer heeft Kraakman 290 medewerkers in dienst en 16 vestigingen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Middenmeer.