Verticuteermachine kopen

Gras heeft lucht nodig, letterlijk. Dat lijkt misschien vanzelfsprekend, maar is het niet. Gras kan namelijk dichtgroeien door mos of dood gras. Als daar niets aan gedaan wordt, ontstaat er een viltlaag die steeds dikker wordt. Een verticuteermachine voorkomt verstikking en is dan ook onmisbaar om gras vitaal te houden. Bekijk onze verticuteermachines van verschillende merken.

Hoe werkt een verticuteermachine?

In de kern bestaat een verticuteermachine uit scherpe messen die schuin door de bovenste laag van het gras snijden. De wortels van onkruid en mos worden zo doorgesneden. Het gras krijgt letterlijk ruimte en is daardoor beter in staat om lucht, water en mest op te nemen.

Een verticuteerapparaat gebruikt u bij voorkeur in rechte banen over zowel de lengte als de breedte van het veld.

Na afloop ziet het gazon er vaak uit als een waar slagveld, maar wees gerust: dat is van korte duur. Gras herstelt snel, zeker na bemesting.

Wanneer heeft u een verticuteermachine nodig?

Heeft u een klein gazon? Dan is een verticuteermachine niet noodzakelijk. Tot 100 m2 kunt in principe vooruit met een verticuteerhark. Maar let op: goed verticuteren is een intensieve klus. Voor een gelijkmatig resultaat is het bovendien belangrijk om overal dezelfde diepte te hanteren. Dat is handmatig lastig, maar met een verticuteermachine geen probleem.

Een verticuteermachine is een ideaal hulpmiddel om uw gazon een gezonde boost te geven.

Bekijk ons uitgebreide aanbod verticuteermachines

Verticuteermachines zijn er in allerlei varianten. Bij Kraakman Staadegaard bent u verzekerd van een gebruiksvriendelijke verticuteermachine die bij uw gazon past.

Wilt u een betrouwbare verticuteermachine kopen? Bekijk dan ons aanbod:

 • John Deere verticuteermachines
  • John Deere is gespecialiseerd in gazontractoren en loopmaaiers. Geavanceerde technologie, zorgvuldig getest. Een pionier met maar liefst 180 jaar ervaring!
 • GKB Vstrong verticuteermachines
  • Innovatieve oplossingen om onkruid en een vette toplaag aan te pakken. Gepatenteerd pendelsysteem en een werksnelheid tot 12 kilometer per uur. Ideaal voor grote velden.

Speciaal voor de groenprofessional:

 • Eliet verticuteermachines
  • Betrouwbare resultaten door permanent puntige messen: dat is kenmerkend voor de verticuteermachines van Eliet. Zowel professionals als particulieren vinden de juiste oplossing in het Eliet-assortiment.
 • Trilo verticuteermachines
  • Multifunctionaliteit is troef bij de verticuteermachines van Trilo. In één handeling kunt u klepelmaaien, verticuteren en verzamelen. Efficiency is dus verzekerd en dat maakt Trilo populair bij groenprofessionals.

Onderhoud verticuteerapparaat

Gebruik zorgt voor slijtage. Dat geldt ook voor uw verticuteerapparaat. Onderhoud is onvermijdelijk, maar bij Kraakman Staadegaard is dat zo geregeld.

Kraakman Staadegaard is gespecialiseerd in onderhoud en reparatie van verticuteermachines. Staadegaard heeft specialisten in huis die al ruim 85 jaar service op maat leveren. Naar wens in onze professionele werkplaats of op locatie.

Professionele verticuteermachine kopen?

Goed geïnformeerde kopers kiezen beter. Bezoek een van de vestigingen van Kraakman Staadegaard en laat u adviseren.

Wilt u meer informatie of heeft u een specifieke vraag? Mail of bel, dan volgt een antwoord snel.