Staadegaard wordt landelijk dealer van Fliegl Electronics voor FlowControl & Slurry Tanker mestafgiftetechniek

7 oktober

Staadegaard wordt landelijk dealer van Fliegl Electronics voor FlowControl & Slurry Tanker mestafgiftetechniek

7 oktober

Vanaf heden is Staadegaard Groep B.V. officieel gecertificeerd dealer van Fliegl elektronica, waaronder Fliegl FlowControl en Fliegl Slurry Tanker. Deze intelligente oplossingen voor vloeibare mestafgifte en tankaansturing zijn uniek in de markt, in het bijzonder in combinatie met John Deere NIR. Deze compatibiliteit is door Staadegaard doorontwikkeld, zodat er merkonafhankelijk gebruik gemaakt kan worden van deze techniek.

Staadegaard, Dealer, Fliegl, Electronics, Slurry, tanker, slurrytanker, FlowControl, Flow, control, mestafgifte, John Deere, NIR, Vredo, Zunhammer, JACO, Veenhuis

Fliegl FlowControl

FlowControl staat voor een gereguleerde afgifte van vloeibare mest op basis van vaste verhoudingen (bijvoorbeeld m3 per hA), taakkaarten en / of John Deere NIR (HarvestLab). Met de FlowControl van Fliegl kan ook sectieregeling toegepast worden. Deze techniek is dan ook toepasbaar voor elk type mesttank of zelfrijder en mits gewenst kan de mestafgifte via GPS worden geregistreerd.

De oplossing die Staadegaard biedt met Fliegl FlowControl maakt het mogelijk om met de John Deere NIR-sensor afgifte te regelen op basis van bijvoorbeeld stikstof (kg/ha). Door het toepassen van Fliegl FlowControl bent u niet meer trekker merkafhankelijk wanneer u op basis van John Deere NIR mest wilt uitrijden.

Ter uitbreiding op Fliegl FlowControl is het ook mogelijk om Fliegl Slurry Tanker toe te passen.

Fliegl Slurry Tanker

Via deze techniek wordt het mogelijk de volledige tankbediening via ISOBUS® te automatiseren. De stappen in de bediening kunnen volledig in de gewenste volgorde geprogrammeerd worden, zodat er in het veld minder handelingen verricht hoeven te worden. Deze volgorde-functies lopen indien gewenst synchroon met de sectieregeling. Daarnaast wordt de status van de tank (tankniveau, stand van de kranen & sectiestatus) overzichtelijk weergegeven in uw display.

Staadegaard, Dealer, Fliegl, Electronics, Slurry, tanker, slurrytanker, FlowControl, Flow, control, mestafgifte, John Deere, NIR, Vredo, Zunhammer, JACO, Veenhuis

Slurry Tanker voordeel 1: Bediening in een handomdraai

De bediening is volledig vrij programmeerbaar op ISOBUS® joysticks. Denk hier bijvoorbeeld aan het proportioneel bedienen van de zuigarm. Verder zijn alle denkbare functies die reeds voor uw tank geprogrammeerd zijn, over te dragen naar deze ISOBUS® joysticks.

Slurry Tanker voordeel 2: Display onafhankelijke techniek via AEF

Bij het toepassen van zowel FlowControl als Slurry Tanker is het mogelijk om uw volledig tankbediening en afgifte aan te sturen via AEF ISOBUS® gecertificeerde schermen. Indien mestafgifte plaatsvindt via John Deere NIR is een John Deere Display vereist.

Staadegaard, Dealer, Fliegl, Electronics, Slurry, tanker, slurrytanker, FlowControl, Flow, control, mestafgifte, John Deere, NIR, Vredo, Zunhammer, JACO, Veenhuis

Toepassingen

Momenteel wordt Fliegl FlowControl al toegepast op diverse Vredo MestTrac zelfrijders in combinatie met de John Deere NIR-techniek. Naast Vredo zijn er al diverse andere merken tanks zoals JACO, Zunhammer en Veenhuis reeds door Staadegaard voorzien van Fliegl elektronica.

Meer informatie over de mogelijkheden van Fliegl Electronics? Neem contact op met Daan Willems (Product Specialist AMS) via daan@staadegaard.nl of 06-25 34 98 70.

 


KLANTERVARINGEN

Één van de gebruikers van Fliegl FlowControl is Loon- en Aannemingsbedrijf Huisman uit Venhuizen. In opdracht van collega John Deere dealer Kraakman heeft Staadegaard het Fliegl FlowControl en Slurry Tanker systeem bij Loon- en Aannemingsbedrijf Huisman opgebouwd. Zij delen hun reeds opgedane ervaringen met dit innovatieve mestafgiftesysteem.

Machine combinatie: John Deere 6215R + Zunhammer mesttank.

Bijzonderheden: John Deere NIR-sensor, proportionele zuigarm-bediening via ISOBUS®, vrij programmeerbare volgfuncties.

Staadegaard, Dealer, Fliegl, Electronics, Slurry, tanker, slurrytanker, FlowControl, Flow, control, mestafgifte, John Deere, NIR, Vredo, Zunhammer, JACO, Veenhuis

o       Hoe wordt de nauwkeurigheid van de mestafgifte ervaren?

De mestafgifte is prima en werkt erg nauwkeurig door de hydraulische aandrijving. Hierdoor wordt de flow snel én direct geregeld, waardoor het egaal bemesten in het veld dan ook met grote nauwkeurigheid plaatsvindt.

o       Welke mate van betrouwbaarheid heeft het Fliegl FlowControl systeem?

Het systeem is zeer betrouwbaar gebleken en het werkt samen met toonaangevende componenten uit de wereld van mest en precisielandbouw. Dit werpt zijn vruchten af in het gebruik én het resultaat.

o       Ondersteuning in het gebruik van een nieuw systeem is erg belangrijk. Hoe is dit ervaren?

De ondersteuning vanuit Kraakman en Staadegaard is van zeer hoog niveau, zowel tijdens de montage als bij het gebruik in het veld. Je kunt merken dat de jaren van doorontwikkeling het succes zijn van dit innovatieve mestafgiftesysteem.

o       Hoe zit het met het bedieningsgemak van het systeem?

Het instellen is erg intuïtief en spreekt voor zichtzelf, maar zoals bij elk nieuw (besturings)systeem is het begin altijd wennen. De bediening van zowel de bemester als de proportioneel te bedienen zuigarm werkt uitstekend.

o       Hoe zijn de reeds behaalde resultaten van de mestafgifte?

Wij hebben voornamelijk met de sleepslang combinatie op basis van NIR bemest, zowel op gras- als bouwland.  Tot zover voldeed dit aan onze verwachtingen. Met de Zunhammer tank hebben we de meeste mest nog traditioneel per kuub uitgereden en minder op basis van NIR. Ook op de Zunhammer tank waren de resultaten van de NIR zoals verwacht en zagen er keurig uit. De bemeste percelen werden voorzien van exact 100 kilogram stikstof per hectare.

o       Hoe ervaren de opdrachtgevers het resultaat van deze techniek?

De opdrachtgevers zijn zeer positief over het resultaat van het Fliegl mestsysteem. Huisman is van mening dat dit naar een nóg hoger niveau gebracht kan worden als de aangevoerde mest zo homogeen mogelijk is. In de praktijk blijkt er namelijk nog wel eens een verschil in de mestsamenstelling te zitten.