Welke bladblazer kopen? Ons advies!

4 juni

Welke bladblazer kopen? Ons advies!

4 juni

Blad opruimen is een veel voorkomende klus die het hele jaar door moet gebeuren. Bij het vallen van het blad in het najaar, maar ook in het voorjaar of in de zomer wanneer u net gesnoeid hebt, komt u blad of groenafval tegen in uw tuin of op uw erf. Niet het leukste klusje, maar met het juiste materiaal is het zo geklaard!

Benieuwd welke bladblazer het meest geschikt is voor u? Wij geven tips en advies, zodat u het juiste apparaat kunt aanschaffen.

Het soort bladblazer hangt af van de klus

Of u nu een perceel met bomen en een heg of juist een open perceel met beplanting heeft, met vallend blad of snoeiafval heeft u beide situaties te maken. Het is echter afhankelijk van de soort klus welke bladblazer u het beste kunt gebruiken. Bent u zo klaar of is het een klus van enkele uren? Dit is belangrijk om te weten, zodat u een geschikte bladblazer kunt kiezen.

Een bladblazer voor een grote of kleine klus?

Voor een grote klus waarbij u de machine langdurig moet gebruiken, biedt een rug-gedragen bladblazer het comfort dat u nodig hebt. Het voorkomt dat u de machine lang moet dragen waardoor het op den duur erg zwaar wordt.

Bij een rug-gedragen bladblazer (zie rechter-afbeelding) draagt u de krachtbron als een rugzak op uw rug. Voor de kleine klus is een hand-gedragen bladblazer (zie linker-afbeelding) voldoende.

Hand-gedragen bladblazer Rug-gedragen bladblazer

Een bladblazer op accu

De bladblazer op accu is de laatste jaren in opkomst en wint zowel voor de particulier als professional steeds meer aan populariteit. Dit geldt eigenlijk voor al het draadloos tuingereedschap.

De voordelen van een bladblazer op accu

Hieronder zetten we de voordelen van een bladblazer op accu voor u op een rij. Een bladblazer op accu…

  • Is stil voor u en uw omgeving
  • Is krachtig: doet niet onder voor de kracht van een benzine-aangedreven machine
  • Is milieuvriendelijk en zorgt niet voor uitstoot van gassen
  • Biedt veel bewegingsvrijheid omdat u draadloos/snoerloos kunt werken
  • Voorkomt een (vervelende) brandstoflucht in uw schuur of opslagruimte

Kies de juiste accu

Als u voor een bladblazer op accu gaat, is het belangrijk dat u de juiste accu kiest. Het soort accu dat u nodig heeft is afhankelijk van de gebruiksduur. Bent u lang bezig met blad ruimen op een ruim perceel? Kies dan voor een zwaardere accu met een hoge capaciteit. Voor de kleine klus is een lichtere accu met wat minder capaciteit ook prima.

Hoe lang de accu precies mee gaat, is afhankelijk van het gebruik. Constant op vol vermogen blazen vraagt immers meer van de accu dan de standaard blaaskracht.

Aangezien de accuduur niet oneindig is, adviseren wij in de meeste gevallen een extra accu met een snellader. Zo kunt u onafgebroken blijven werken en laadt de ene accu op als u met de andere aan het werk bent.

Ons accu advies

Voor een kleine tuin raden wij aan om van het merk EGO de BA1400T (2,5 Ah) of BA2800T (5,0 Ah) accu te gebruiken.

Heeft u een middelgrote tuin? Ga dan voor de BA4200T (7,5 Ah) of BA5600T (10,0 Ah).

Bij u een grote tuin adviseren wij een rug-gedragen accu-pack zoals de BAX1300 (23 Ah) of BAX1500 (28 Ah). In onderstaande afbeelding vindt u een overzicht van bladblazers en accu’s met de bijbehorende capaciteit.

EGO - Accu & laders

Goed om te weten

De accu’s zijn uitwisselbaar met andere draadloze machines en laders van EGO Powerplus. Daarnaast kunnen ze tegen een flink stootje, dus mocht de accu vallen dan is er niks aan de hand.

Bladblazers van groot tot klein

Bladblazers zijn er in verschillende maten verkrijgbaar. Kies voor een klein en compact formaat of juist een grote rug-gedragen bladblazer. Het formaat van de bladblazer staat vaak in verband met de blaascapaciteit, welke wordt uitgedrukt in kubieke meter per uur (m3/uur). De combinatie van blaascapaciteit en de juiste accu zijn het fundament voor de juiste keuze.

Bladblazers of -zuigers voor de professional

Als particulier heeft u bij ons ruime keuze uit allerlei soorten en formaten bladblazers, maar ook de hovenier en groenprofessional kan bij Kraakman Staadegaard B.V. terecht voor een breed aanbod aan professionele grote bladblazers en ook bladzuigers of zelfs een zuigwagen.

Advies nodig voor het kopen van een bladblazer of bladzuiger?

Heeft u advies nodig voor de aankoop van de juiste bladblazer of bladzuiger? Kom dan gerust langs bij een van onze vestigingen en laat u adviseren. U bent van harte welkom op onze vestigingen in Lieshout, Haelen, Wittem en Wijchen. Liever telefonisch advies? Neem dan gerust contact met ons op.

Al een eerste indruk krijgen van de mogelijkheden? Download hier onze brochure en bekijk sowieso vast eens onderstaande video’s van de EGO Powerplus Bladblazers en de EGO ruggedragen-bladblazers.